• slide 1
  • Slide 2

IRIS! Scoutrobot winnaar van de GreenTech Innovation Concept Award 2018!

Onze IRIS! Scoutrobot is winnaar geworden van de GreenTech Innovation Concept Award 2018. En daar zijn we trots op! De prijsuitreiking vond plaats tijdens de GreenTech 2018, die van 12 tot en met 14 juni werd gehouden in de RAI in Amsterdam. Om de IRIS! Scoutrobot te kunnen ontwikkelen is in 2017 een speciaal internationaal partnerschap gesloten tussen drie bedrijven met elk hun eigen specialisme in de glastuinbouwsector, Metazet FormFlex, Micothon en het Canadese bedrijf Ecoation.

IRIS! Scoutrobot

De drie bedrijven hebben het samenwerkingsverband in 2017 gesloten omdat ze de manier waarop we de planten in kassen produceren en beschermen willen veranderen. De IRIS! Scout robot is in staat om ziekten, ongedierte, tekorten en andere afwijkingen bij gewassen al in een vroeg stadium te herkennen. Ook is de IRIS! Scoutrobot in staat het aantal vruchten te tellen, geeft een oogstprognose en informatie over het klimaat en het milieu in de kas. Hiermee biedt de IRIS! Scoutrobot een unieke intelligentie om de gewasbeschermingsinspanningen efficiënter te maken. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op arbeid en gewasbeschermingsmiddelen en een vermindering van het oogstverlies.

Verschillende specialismen komen samen

In de IRIS! Scoutrobot komen de verschillende specialismen van de drie bedrijven in de glastuinbouwsector goed samen. Metazet FormFlex is al ruim 40 jaar marktleider op het gebied van onder andere (teelt) techniek in kassen, teeltgootsystemen, oogstsystemen en leverancier van onder andere AGV- en andere mobiele oplossingen voor de tuinbouwsector. Micothon is opgericht in 2002, maar de oprichters van het bedrijf hebben al meer dan 30 jaar ervaring in de kassensector. Zij produceren allerlei geavanceerde apparatuur voor gewasbescherming. De samenwerking tussen Metazet FormFlex en Micothon bestaat al sinds 2010, waarbij beide bedrijven hun specialismen combineren tot verschillende oplossingen voor gewasbescherming.

Ecoation is een relatief nieuwe partij in de markt. Vanaf 2010 ontwikkelt het bedrijf geavanceerde detectie technologieën die ziektes bij gewassen in een vroeg stadium kan herkennen. De CEO van het bedrijf, Dr. Saber Miresmailli, is een bekende plantenwetenschapper en ondernemer in Canada. Hij heeft al verschillende internationale prijzen gewonnen op het gebied van wetenschap en innovatie in de tuinbouwsector.